Om meg

MegDet hele startet vel med at jeg fikk en symaskin fra mannen i bursdagsgave for noen år siden. Mulig han angrer seg litt på det, for jeg sitter ofte foran maskinen…

Nå syr jeg en hel del forskjellig, og maskinparken er blitt utvidet med både over- og coverlock, og jeg leser masse faglitteratur og prøver ut forskjellige teknikker underveis. Helt fra jeg var lita har jeg likt å holde på med håndarbeid og tidligere har jeg sydd noen gardiner og slikt, men det var først når datteren vår ble født at interessen for klessøm kom.

For meg skal klær være så praktiske som mulig, derfor har jeg lite pynt på det jeg lager, det er jo flest hverdager ikke sant? Og jeg liker farger, ikke bare «rosa til jenter og blått til gutter», og mye av det jeg syr kan man bruke til begge kjønn.

Og jeg har begynt og sånn smått med klessøm til voksne, det er litt mer vanskelig enn til barn da få av oss er bare en størrelse. Selv er jeg en størrelse over bysten og en annen over midjen, noe som ofte gir meg kjoler som enten glir ned over skuldrene eller blir alt for trang rundt magen… Så nå syr jeg til meg selv og, og har også sydd til familie og venner. Utrolig moro og givende!

Til barn prøver jeg å sy mest i økologiske stoffer da jeg synes det er fornuftig med tanke på sartere barnehud samt miljøet, men noen ganger så finner jeg slike kule stoffer som jeg bare MÅ sy av… Uansett, alle stoffene går en runde gjennom vaskemaskinen før jeg syr, dette for å bli kvitt overskuddskjemikalier og for å forhindre at det ferdige plagget vrir og krymper i vask.

Jeg syr på bestilling og jeg selger av det jeg har sydd underveis. Det meste lages i få eksemplarer, noe grunnet at stoff går ut eller er omsøm, og noe grunnet at jeg liker å lage få av samme ting.

Om det er noe du lurer på er du hjertelig velkommen til å ta kontakt!

ulla (a) hay-design.no

—-

My interest of sewing clothes started when our daughter was born in 2010, before then the only thing I’ve ever sewn was curtains and pillows. My husband bought me an sewing-machine for my birthday, he’ll may be sorry for that gift, because I’m quite often sitting in front of my sewing machine 😉

Since I’m not a just size 12, but a mix of several sizes I started to sew my own clothes as well. And I’ve sewn several clothes for family and friends after that, it’s really funny! I read blogs, books, forums, everything to try out new patterns and learning by doing.

Anyway, thanks for stepping by, I’ll hope you’ll enjoy my site and feel free to ask any questions 🙂

Have a really nice day!

Reklamer

En kommentar om “Om meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s